onsdag 18 februari 2009

Feghet är tydligtvis modärnt

Fritidsnämnden i Malmö tog i dag ett beslut som visar att fegheten inför odemokratiska och osportsliga våldshot får officiella politiska myndigheter att backa.

I vis mån är det signifikativt att för två dagar sedan den Pakistanska regeringen vek sig inför Taliban rebellers krav på införande av religiös islamisk lagstiftning i ett antal provinser i nordöstra Pakistan.

I princip är det ingen skillnad på de två besluten. Skillnaden ligger bara i den makt de islamska grupperna lyckats skaffa sig genom hot om våld och faktiskt våld.

Var på det klara med att Sverige redan är på glid mot mycket värre beslut än att utestänga publiken från en internationell tennismatch.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

DN3

SvD

SvD2

Dagen

Sydsvenskan

5 kommentarer:

shaul sa...

När Mona Sahlin promenerar i ett hav av plakat, som dels är hatiska mot Israel och dels är allmänt antisemitiska, i Stockholm legitimerar hon beslut och handlingar som ligger i linje med dessa viljeyttringar.
Jag är också mycket orolig var det skall sluta!!

Johnny sa...

Socialisterna i detta land gör sig mer omöjliga varje dag. Vad har hänt med den en gång relativt sunda socialdemokratin i detta land?

Vad är det för värderingar som socialdemokraterna står för idag?

Har socialdemokraterna blivit ett extremistparti där friheten inte längre är absolut?

Patrik på svenska - Tintti på finska sa...

Fegheten är obeskrivlig i detta land. Man är LIVRÄDD för att bli kallad för islamofob, homofob, fundamentalist (kristen alltså) eller konservativ - på bekostnad av att man faktiskt kan bli kallad för antisemit. Men allt det andra går före, så det gör ingenting att man råkar ha lite antisemitism i sig...
Det är ju mer politiskt korrekt att digga islam jämfört med Israel. Diggar man Israel, måste man vara rakryggad (och för att vara rakryggad krävs en ryggrad, vilket inte många svenskar verkar ha...) och oerhört modig.

shaul sa...

Det du Patrik säger gör mig än mer rädd,att det idag i Sverige är modigt att stå upp för den enda existernade demokratien i hela mellersta östern, att människor här är, som George Klein utrycker det, "fredsskadade" till den grad att de inte förstår konsekvensen av att att stötta diktaturer och deras avskyvärda människsyn.

Patrik på svenska - Tintti på finska sa...

Det ÄR verkligen så här. Det finns en rädsla för att stå för sanning i detta avlånga land. Folk VET hur Hamas behandlar både Israel och sin egna befolkning - men ändå vill man stödja dem, då de "valdes i ett demokratiskt val" (obs! nästan ordagrant).

Sedan är ju den muslimska (palestinska) befolkningen så otroligt duktig att vara raka motsatsen till vad vi svenskar är - tysta! Så när det händer någonting, skriker de högt - och får favör, då myndigheterna verkar tro att den muslimska pöbelns skrik och våld är berättigad, då de blivit så illa behandlade i sina respektive hemländer.
Då kan man fråga sig följande: Om de kommit till Sverige pga förtryck och brist på demokrati - vad är det som säger att man får ta med sig förtryck och brist på demokrati till Sverige? Man löser inte ett problem i ett territorium genom att sprida ut problemet över ytterligare ett territorium - eller hur???

Här kan du kika på en länk till en väldigt intressant blogg, skriven av en person som varit med i många av de händelser som han skriver om:

http://tedekeroth.wordpress.com/