fredag 28 maj 2010

Provokation maskerad som humanitär hjälp

Den av olika humanitära organisationer organiserade flottiljen av fartyg med last av hjälpsändningar till Gazas befolkning är inget annat än en organiserad provokation maskerad som en internationell humanitär aktion.


Det rör sig inte om en välmenande humanitär hjälpaktion för civilbefolkningen i Gaza remsan. I verkligheten är det en cynisk aktion av den turkiska regeringen att under täckmantel av en humanitär aktion krossa den israeliska och egyptiska politiken mot Hamas.


De åtta eller nio fartygen som nu är på väg mot Gaza är det hittills största och mest allvarliga försöket att bryta blockaden mot Gaza remsan och tvinga Israel och Egypten att, om än motvilligt, anamma den turkiska uppfattningen att Hamas är en legitim partner som representerar det palestinska folket.

Avsikten med aktionen är att ta ifrån Israel och Egypten möjligheten att genom blockad i möjligaste mån påverka Hamas och dess politik. Israel har ingen som helst orsak att böja sig för ett sådant krav.

Till skillnad från tidigare försök från diverse människorätts organisationer att bryta blockaden med hjälp av ett antal segel och motorbåtar så rör det sig nu om något helt annat nämligen en aktion ledd av en turkisk organisation vid namn IHH som är en turkisk broderorganisation till det muslimska brödraskapet.

Den turkiska regeringen arbetar öppet genom IHH och har inte gjort något försök att dölja sin avsikt att med hjälp av "flottiljen" svartmåla Israel. Detta är orsaken till att att den turkiska regeringen inte gick med på ett officiellt israeliskt förslag att fartygen skulle lasta av sin humanitära last i Ashdods hamn. De israeliska myndigheterna förpliktigade sig att efter sedvanlig säkerhetskontroll omedelbart överföra den humanitära lasten till Gaza remsan.

Turkiet eller IHH, oklart vem av dem, avslog dessutom ett ännu inofficiellt israeliskt förslag att Israel skulle låta "flottiljen" angöra Gaza om Hamas gick med på att den av dem sedan nästan fyra år i fångenskap hållne israeliska soldaten Gilad Shalit skulle få mottaga besök av representanter för Röda Korset och erhålla hjälp paket från organisationen - något som Hamas i strid med Geneve konventionen konstant förnekat honom.

Den turkiska regeringen/IHH är inte primärt intresserade av den humanitära aspekten utan önskar helt uppenbart en konflikt med Israel. De vill se världens media fulla av bilder där israeliska soldater som med våld bordar "flottiljens" fartyg. En israelisk journalist påpekade att turkarna verkade vilja skapa ett omvänt Exodus syndrom. ( han syftade på en båt med judiska flyktingar utan gällande inresetillstånd till det brittiska Palestina mandatet som 1947 med stort våld bordades av brittiska marin kommando soldater. Bilderna i världspressen skapade en ytterst stak opinionsstorm mot Storbritanniens palestina politik).

Men den turkiska ledningen har mycket mer långtgående mål än att diskreditera Israel och ge Egypten en diplomatisk örfil. Först och främst vill man öppna en direkt färjelinje mellan Turkiet och Gaza. En färjelinje som Israel inte skulle få ha någon kontroll över och därmed skulle också blockaden av Gaza vara ur all praktisk synpunkt överflödig.

En sådan utveckling skulle mycket snabbt föra med sig att vad som ännu finns kvar av fredsprocessen mellan Israel och palestinierna skulle rasa ihop totalt. Turkiets aktion skulle snabbt föra med sig att omvärlden skulle började erkänna Hamas som palestiniernas representant, speciellt som Abu Mazens regim på Västbanken redan innan det allmänna erkännandet skulle falla som ett korthus. President Obama skulle se hela sin Mellanöstern politik slängd på historiens sophög av den turkiske premiärministern vars land skulle ha tagit ytterligare ett litet steg i riktning mot upprättandet av ett nytt ottomanskt rike.

Det kommer att bli intressant, men med all sannolikhet inte trevligt, att se hur de tre regionala stormakterna, Turkiet, Iran och Israel kommer att spela sina kort.

Ytterligare en sak. Eventuellt var Israels politik att inte erkänna Hamas regimen i Gaza felaktig från början - politiskt som mänskligt - , men det var och är än i dag Israels sak att avgöra. När vi nu en gång beslutat som vi gjorde får vi ta konsekvenserna av det vilket bl.a. innebär att vi måste stoppa "flottiljen". Förhoppningsfullt kommer den israeliska flottan att kunna göra det utan för mycket blod och bilder i media - d.v.s snabbt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Knuff

DN, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7,
SvD, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD7,
Sydsvenskan, Sydsvenskan2, Sydsvenskan3, Sydsvenskan4,
Trelleborgs Allehanda, Trelleborgs Allehanda2,
VG, VG2,
Göteborgsposten, Göteborgsposten2,
FT,
SVT, SVT2, SVT3, SVT4,
Metro,
VF, VF2,
Expressen, Expressen2, Expressen3, Expressen4, Expressen5, Expressen6, Expressen7,
Aftonbladet,
HD, HD2,
Dagen, Dagen2, Dagen3, Dagen4,
Kritianstadsbladet,
BLT, BLT2, BLT3, BLT4,
Skånskan, Skånskan2,
Dagbladet,
GD,
HN,

45 kommentarer:

Anders ljungberg luleå moderat sa...

det vore mycket bra om blokaden bryts då kan kanske folket äntligen få äta sig mätta och få en fungeande infrastuktus som skolor sjukhus fabriker .vägar bostäder .men jag vet att ni vill att folket i gaza ska svälta och bli förnedrande tanken är att de ska underkuva sig israel .om nu det finns en motsånds rörelse på gaza så är det naturligt så eftersom gaza är okuperaty av israel överallt där okupation har skett har det funnis motståndsrörelser och överallt har okupanten sagt att dessa är terrorister och fakta är att hamas vann valet

Anonym sa...

Du skriver som en tokig nazist. Självklart har gaza-palestinierna rätt till att bestämma över sitt territorialvatten. Att hävda något annat är israelisk suprematism.

Anonym sa...

Men kan inte du flytta till Israel så vi slipper dig. Det var ju därför ni fick landet så att ni skulle ha ett eget ställe att bo på. Då kan du sitta där och prata i nattmössan istället. Hej då!!

Anonym sa...

Hade staten Israel fått bygga gaskammare och bränna alla på Gaza, hade de gjort det för länge sen..
Det är just det som är det ironiskt mänskliga: Att man så lätt glömmer hur LIKA ALLA människor är och förtryckta blir så lätt förtryckaren..
Att Judarna behandlar palestinier närmast på samma sätt som de själva blev behandlade under andra världskriget och att staten Israel fortfarande använder ett av historiens största tragiska folkmord som anledning till att uppföra sig EXAKT likadant är bara beklämmande och närmast tragiskt. Men just som Nazisterna gick under kommer även den Zionistiska läran att få sig en ordentligt törn förr eller senare (Det här är bara början).. O tro mig jag har INGET till överst för motståndarna på andra sidan heller (Hizbollah och/ eller Hamas / Ahmadinejad). Ni förtjänar varandra därborta ;) men jag ser de inte som det största hotet. En apartheid-stat som försöker diktera ALLT i mellanöstern (och inte lyckas längre), intryckt i ett hörn och som har kärnvapen med en galen extremist som utrikesminsiter som öppet har hotat att använda just kärnvapen är mer skrämmande i min bok..
tack o hej..

Mikael sa...

Kommentarerna ovan är fulltständigt vanvettiga och kokar av hat mot Israel och judarna. Det är ju ni som, i rätt kontext, skulle stå och heja på ett folkmord.

Jag instämmer fullständigt med den sansade bloggarens inlägg.

Hur skulle ni känna själva om Åland kontrollerades av en terrororganisation som dagligen sköt raketer mot Sverige, som kidnappade svenska soldater och som hade som mål att mörda alla svenskar och ta över landet? Skulle ni då vilja släppa in trafik som legitimerar Ålands regim?

Antagligen, för ni skulle säkert stå redo att vara quislingar och hjälpa den nya regimen rensa ut era meningsmotståndare, så snart de tagit över.

Arieh Fürth sa...

Tack Mikael
Arieh

Anonym sa...

Mikael. Om vi hade ockuperat Åland, stängt av deras vatten, byggt bosättningar där, sprängt hus där vi misstänkte att fiender fanss utan hänsyn till alla de andra människorna i huset etc. etc. så hade jag inte blivit förvånad över raketerna....
Folkrätten tillåter militärt våld mot en ockuperande makt.

Chris sa...

Visst kan man ha åsikter både om Israels bosättningspolitik och Hamas raketbeskjutningar etc. Men vad det gäller "Ship to Gaza" ska man vara klar med att det i första hand inte handlar om att akut hjälpa människorna i Gaza, utan det är ett PR-jippo.

Vill man verkligen hjälpa folket så bör man gå landvägen och i samarbete med FN och Israel föra in varorna i landet. Alternativet är att Hamas lägger beslag på hela lasten. Det fraktas dagligen in varor via lagliga metoder, och så länge situationen är som den är måste Israel naturligtvis se till att kontrollera gränshandeln. Hävs blockaden har vi sannolikt ett nytt krig om några månader

Anonym sa...

Vad är den sanna orsaken att vissa värstingar döms aldrig t.ex. muthärvan i MIGGAN: jo, allra största katastrofen var inte i hemlandet som jag flydde; tvärtom, HÄR: MIGGANs handläggare FADIME BAKIR TAR BETALT (mutor). Eftersom jag är gömd asylsökande kan inte ens besöka polisen. Vart skulle jag anmäla sådana kriminella anställda?

Mvh.m.jallow

libyen.jallow@yahoo.fi

Anonym sa...

Om världen vore rättvis och modig,skulle man sända krigsfartig och befria de riktiga israeler(PALESTINIERNA)och göra slut på de sadistiska okupanterna(nazionisterna).De som överlever,skickas till Nurenberg för rättegång för brot mot mänskliheten.
Och du Arieh,du skall inte tacka de som tar din sida.tacka de som säjer sanningen istället

Erik Hammarström sa...

Vad jag förstår bygger ditt resonemang på att blockaden av Gazaremsan är en bra politik?

Jag tycker inte den ståndpunkten är försvarbar av någon som sedan åberopar genevekonventionen när det gäller en enda person [Gilad] som dessutom är soldat.

Anonym sa...

"Mikael. Om vi hade ockuperat Åland, stängt av deras vatten, byggt bosättningar där, sprängt hus där vi misstänkte att fiender fanss utan hänsyn till alla de andra människorna i huset etc. etc. så hade jag inte blivit förvånad över raketerna....
Folkrätten tillåter militärt våld mot en ockuperande makt.
"

Folkrätten tillåter inte att du mördar civila Israeler. Folkrätten tillåter dig inte förinta staten Israel. Dessutom har Gaza aldrig tillhört palestinierna.

Anonym sa...

Är man sionist så är man! Då finns det inga gränser för vad man anser sig kunna göra, sätta sig över internationell lag, m m. Glöm inte att Israel kom till genom en av historiens värsta terroristaktioner. Glöm aldrig Sternligan! Vi får aldrig tillåta att ett av världens värsta terroristnästen får styra världen som de gör nu med hjälp av USA.

Anonym sa...

Att Israel skulle vara ett terrornäste är bara rent skitsnack.

Staten kom till för att Judarna skulle få ett eget hem efter flera hundra års förföljelser över hela världen med förintelsen på toppen av detta.

Samt vilken internationell lag bryter Israel mot?

Anonym sa...

Det va en gång en liten terrorstat som hette israHell.

Men det ble bara värre o värre med dä däringa.

Så di ble hellt enkellt tvongna å sluta mä skiten.

Anonym sa...

Lite märkligt att inte fler ställer sig frågan *varför* judarna har blivit hatade vart än de kommit...

Tänk... om det skulle bero på dem själva?

Oj, vad mycket mer censur och hets-paragrafer det skulle behövas då...

Anonym sa...

Om Israel erkänner folkmordet på armenierna och assyrierna så kommer Turkiet att visa sin rätta sida för resten av omvärlden, utan några IHH eller andra pseudo-organisationer.

Erkänn det osmanska folkmordet på armenier och assyrierna under första världskriget!

Anonym sa...

Stick hem till Israel ditt jävla mördarsvin.
Det är ingen skillnad på Nazityskland och Israel.
Om du inte inser det så stick o brinn!

Peter Eriksson sa...

den som har och skriver denna blogg får en fin hatt av mig, i den mest glänsande aluminiumfolie, så har du nåt fint att titta på, borde räcka några veckor

Anonym sa...

Sommaren 2004 utfärdade FN: s Internationella domstolen i Haag ett rådgivande yttrande som följde efter manus av en politisk kampanj iscensatt av PLO representant i FN, Nasser al-Kidwa. Den mest trafikerade korridoren i Palais des Nations, europeiska huvudkontor vid FN i Genève, visar inte mindre än tio är större än livet paneler ägnas åt den palestinska saken. Det klara budskapet, att palestinierna är världens största mänskliga rättigheter offer, de tydliga underförstått att Israel är världens största mänskliga rättigheter missbrukare.

Det finns tre särskilda FN-organ avsedda för den palestinska saken. Den äldsta är den särskilda kommitté för att undersöka israeliska affärsmetoder som påverkar de mänskliga rättigheterna för det palestinska folkets och andra araber i de ockuperade områdena, som bildades 1968. År 1975 la generalförsamlingen utskottet om utövande av den oförytterliga rättigheter för det palestinska folket. Stöd dess arbete Avdelningen för palestinska rättigheter. In inom FN: s sekretariat, stoltserar med division ett sexton-medlem anställda och en budget på miljoner, som ägnar sig åt det fortgående främjande av anti-israeliska propaganda hela världen.

Även generalsekreterare Kofi Annan har gjort viktiga uttalanden mot antisemitism, och till och med - innan ett Jerusalem publik - mot vissa aspekter av FN: s anti-israeliska fördomar, hans återkommande uttalanden om den arabisk-israeliska konflikten är oproportionerligt kritiska mot Israel . Senior aide Lakhdar Brahimi beskrivs allmänt Israel som ett land vars politik är "den stora gift i regionen."

Dags att vidta åtgärder för att End bias och orättvisa i FN

Den anti-israeliska apparater inom FN är därför av stor omfattning, och krymplingar fungerande organisation. Den uppenbara fördomar som tillämpas gentemot en stat undergräver FN: s trovärdighet och integritet. Den som verkligen bryr sig om att FN måste agera för att stoppa denna orättvisa och kriminella distraktion från världen pandemier såsom sjukdom och fattigdom. Med tanke på den nuvarande perioden av FN-reformen, nu är det dags. Många fler FN-tjänstemän, medlemsstater, frivilligorganisationer och andra behov av att tala ut och aktivt motsätta sig denna sedan länge ojämlikhet. Till att börja vidta åtgärder, klicka här.

För att läsa FN Watch rapport om FN och antisemitism, klicka här.

Anonym sa...

Utgiven av FN Watch-at 18 maj 2010 i Libyen.
Chocken av Libyens valet till FN: s råd för mänskliga rättigheter i torsdags fortsätter att genljuda i hela världen.
I Europa rapporterade idag Frankrike 24 nyhetskanal att FN: s höjning av Qadafi regimen "har mötts av upprördhet världen över och är ekade på nätet." Berlins Morgen Post, Tysklands näst mest lästa dagstidning, kallade det en "framgång för Muammar Qadafi", och rapporterade att "grupper för mänskliga rättigheter är bestörta." Schweiz 20 Minuten, landets mest lästa dagligen, noteras att Libyen fortfarande äger schweiziska gisslan Max goldi, och att vissa anser att FN: s råd "en kartell av förövarna "som gör att ingenting som kan vara skadligt för deras befogenheter är ännu diskuteras mycket mindre beslutat."
I Amerika, huvudnumret i Associated Press deras berättelse, "UN väljer rättigheter kränker till rådet för mänskliga rättigheter." The New York Daily News kritiserat det faktum att "Amerika inte ledde till att en röst i fördömelse." The New York Daily Sun kommenterade att "Det var liten den amerikanske ambassadören här, Susan Rice, skulle kunna göra idag för att stoppa generalförsamling röstar Libyen och andra kända rättigheter missbrukare för en plats i rådet för mänskliga rättigheter, men i stället för att uttrycka ilska, valde hon att hylla FN: s minst berömvärd kropp.

Anonym sa...

Skrämmande kommentarer det mesta här:

Först och främst så är det rätt många som borde läsa lite historia kring Israels uppkomst 1948. Judarnas befolkningsandel utgjordes av strax under 40 % av populationen (i området Israeel, västbanken, gaza samt mindre delar i libanon och jordanien). Judarna ägde (hade direkt lagfart på efter ekonomiska förvärv) ca 50 % av området. Det var detta område som tilldelades dem för att bilda staten Israel.

Då staten bildades förklarade diverse länder krig mot Israel, före detta flydde dock en del muslimer som bedömde att om de flyr så kan de komma tillbaks då Israel krossades. Detta var 1948. De som så utstuderat ville landets undergång släpptes sedermera inte tillbaks in i Israel utan bor fortfarande i diverse flyktingläger. Egentligen något som helt är deras förfäders fel men även de länder som de flydde till och som också i samband med detta uppmanade till krig.

Krig på krig följde, aldrig med Israel som angripare. Israel avslutade ockupationen av gaza för att se om det (som många trodde) gick att få fred den vägen. Svaret blev ett bombardemang av raketer och en ledning som vill ha dem utplånade. Vid flera tillfällen har också palestinierna visat sin fredsvilja genom att utnyttja skolor och sjukhus som raketramper, före muren återkommande kidnappningar och självmordsbomber, även åtskilliga s.k. hjälpinsatser har dolt bomber och terrorismutrustning.

Svenskarna måste vara bland de mest underliga som finns, gullar för muslimer som vill vår undergång och hetsar mot Israel som enbart vill kunna driva sitt land under fredliga omständigheter - men med en fiende som svenskarna stödjer och som vill deras undergång.

Sansaer

vänsterwiki sa...

Vår första kommentator, Anders Ljungberg, verkar ha gått på vänsterns lögner. I svältens Gaza prioriterar man godis och leksaker.

Anonym sa...

Det är inte sionisternas fel, det är hela världens fel att vi tilllåter dessa nazi-sionister begå sådana brott! Det är vi som är skyldiga till att dem har fått en "stat" och att dem mördar exakt lika mkt som nazityskland gjorde! allt är vårat fel för vi är för blinda för sanningen :)

http://www.larouche.se/

Anonym sa...

Hej,
Vi tog emot judarna som flyktingar innan, under och efter andra världskriget. Min farfar gav en liten gård med ett litet hus med 2 rum, kök och utedass till en judisk familj. Familjen hette Fredman. Familjen fick mjölk varje dag, också fick Fredman tillgång till arbete hos min farfar, ostfabrik eftersom Fredman kunde tillverka en annan sort ost som inte var känd i området. Fru Fredman fick baka sitt bröd hos min farmor. Under 1948, Fredman dödade min farfar (49 år gammal) och min farbror (17 år gammal). Resten av familjen drevs ut till Libanon. Fredmans familj äger nu vad vi ägde. OBS att judarna och araberna är kusiner.
Jag vill ha mitt hem tillbaka med alla gårdarna runtom, ligger i norra Palestina (det du kallar för Israel), också vill jag ha ersättning för lidanden och så klart vill jag att Fredman skall ställas inför rätta. (du är medhjälpare) du vet vad det betyder enligt BrB eftersom du är jurist.
Slutligen om du verkligen undrar om blockaden kan du lätt hitta den i ditt huvud, där hittar du problemet också.

John sa...

Skulle vilja påpeka för anonym att man "misstänker" inte att det finns fiender i skolor, sjukhus och bostadsområden, man vet.
Sen vill jag kommentera anonym som tycker att bloggaren ska flytta till Israel - han bor ju där redan. Det var väl en glad nyhet för en som talar innan han tänker?

Sen vill jag kommentera anonym om att ditt sätt att använda ordet exakt är lite väl fantasifullt.

Anonym sa...

Alla muslimer och vänsterpack som skrivit här så hatiskt borde fanimej hoppat på "shit to gaza"-båtarna.

Era fega, hatande människor. Ni borde skämmas.

Jag är 100% på israelernas sida, det är de som är den enda lugna och sansade nationen i hela mellanöstern. Alla länder runtomkring dom vill enbart se dom döda. Vad i helvete är det för fel på er som står på sådana barbarers sida?

Hur fan kan man sympatisera med muslimer, jag FATTAR bara inte!

Israel kan inte göra nånting åt hatet de upplever, muslimerna har det i sin koran att de från födseln ska hata, förfölja och helst mörda judar. Läs koranen FÖRST och öppna käften SEN!

Anonym sa...

En bra och välorienterad analys, håller med till 100%. Det är en del sorgliga kommentarer här inne, tur att man inte har dem som grannar. Hat är inte vägen!

Anonym sa...

Det är sorgligt att se de hatfyllda kommentar som försvarar Hamas folk och barnmord.
Arriva

Anonym sa...

Hej,
Till han som har skrivit följande mening:
”Hur fan kan man sympatisera med muslimer, jag FATTAR bara inte!”
Du kan inte fatta det just bara för att du har ett litet huvud. Det är så litet att du inte ens kan fatta att du behandlas som en idiot av dem som du tror på.

Fredde sa...

Man kan ju undra hur läget i Gaza sett ut om resultatet av det demokratiska och övervakade valet hade accepterats av Israel och resten av världseliten.

Man kämpar fram och övervakar ett demokratiskt val för att sedan vända helt om när man inte gillar valresultatet? Vad sänder det för signaler om västvärldens syn på demokrati?

Med Hamas som erkänd motpart hade Israel haft ett mycket bättre läge att påverka dess politik och agerande i Gaza.

Anonym sa...

Kan bara hålla med! En onödig provokation som borde stoppas av Israelisk militär!!

Anonym sa...

Israelisk militär kan bara döda civila och bomba bostadsområden.
Kalla det för israelisk Satan kan stämma bättre. För resten det är inte som många idioter kvar runtom i världen som tror på snacket om västvärldens demokrati. Äcklig dubbelmoral som luktar så hemskt illa.

joakim sa...

Du verkar vara av samma skot och korn som dom som förnekar förintelsen :)

Anonym sa...

Förintelsen av mina kusiner i Europa som kostade livet för mer än 6 miljoner oskyldiga människor kan inte ge dig rätt att vara mördare inte heller kan förintelsen ge dig rätt att vara ockupationsmakt. Raketerna från Gaza började inte 1948. Har du inget minne, eller en sådan som bara vill ljuga för omvärlden. Det är försent kusin, du har redan ljugit för mycket. Hur orkar du leva så? I alla fall det finns inte så många idioter och blinda människor kvar runtom att tro på dig längre, omvärlden har vaknat, vet du inte det? Nej troligen inte för att du snarkar fortfarande. Du snarkar hat för alla människor som enligt din uppfattning har skapats av Gud för att vara dina slavar. Det är just därför du tycker att det är helt normalt med blockad.

ddayperspective sa...

Jaha.. då blev islamisternas och vänsterradikalas syfte uppnått också ute på Medelhavet utanför Gaza med flera dödade (10) och flera skadade enligt AFP idag på morgonen.

Att folk dödats kan naturligtvis inte förklaras på annat vis än att folket på båtarna inte var så fredliga utan satte sig till motvärn, kanske med vapen trots att man förnekat att sådana fanns ombord.

Jag frestas att säga ”vad var det jag sa”, men känner att tragiken hindrar det. Samtidigt, vad kan förvänta sig när man deltar i något som kallas för fredlig demonstration, men i praktiken blev ett oreserverat stöd för terroriststämplade Hamas?

Jag konstaterar att Israel finns där det ligger i ett mycket utsatt läge och att Israel är den enda egentliga demokratin i regionen. Irans galne diktator som leker med FN har ju t o m lovat utplåning… Islamister gör allt för att få hatet mot Israel att växa.

Eländet mellan Israel och Palestina har pågått under hela mitt liv och jag vill slå fast att den situation som är idag och de konsekvenser som ”båtutflykten” gav med dödade och skadade, verkligen inte enbart är Israels skuld! De var varnade och självklart har motstånd på det ena eller andra sätter blommat ut i fullt hat med de israeliska styrkorna som bordade båtar.

ddayperspective sa...

Den privata israeliska tv-kanalen Arutz Eser (Kanal 10) rapporterar att de israeliska soldaterna anfölls av yx- och knivbeväpnade personer när de bordade ett fartyg och då öppnade eld enligt order. Samtliga dödade fanns på det fartyget. Stenkastarna kom direkt igång i Turkiet och turkisk polis blev tvungen att skydda Israels ambassad. Dödsfallen berör troligen endast det turkiska fartyget. Kunde man förväntat sig annorlunda efter att Israel förklarat att de betraktade området som en krigszon och när soldaterna blev anfallna? Naturligtvis inte... Dessutom har Israel det begripliga syftet att vilja kontrollera allt som kommer in i Gaza för att hindra att raketer och andra vapen tas in. Israel hade förklarat att de kunde tänka sig att ta in varorna via sedvanliga kontroller.

Min uppfattning är att de som deltog i båtprotesten visste vilka risker de tog, förmodligen hade just vad som hänt som syfte.

Anonym sa...

H A M A A S = Hide Among Schools And Mosques

/AnnaPanna

kent sa...

Arabers dödande av Judar började inte i 1948. Araber har dödat Judar sen Muhammed gav befalning om att döda Judar. Det är Islam som är Problemet.

Att Judar inte litar på Araber är fullständigt begripligt. Det var inte bara Kristna Europeer som systematiskt dödade Judar. Varje århundre sen Muhammed har Judar blivit dödade, Synagoger brennda, Judiska barn blivit kidnapade och Familjer blivit vungna att fly.

1938-45 var en katastrof förr Europas Judar. 1948 var en katastrof förr Judar över hela mellan östen. 100 tusentals judar blev tvungna att flykta från nord-afrika, syrien, jordan och andra arabiska länder.

Om araberna hadde tagit emot dem arabiska flyktningarna (som flyktade på grund av arabisk agression), då hadde det inte varit et palestinsk problem i dag. Hatet är skapad av araber inte av Israeler.

Victor sa...

Vet inte vad som är mest skrämmande, det som har hänt eller det faktum att en jurist har skrivit den här smörjan.

Fick man ingen juristutbildning på din juristskola?

Om man inte totalt saknar hjärnkapacitet så ser man att blåvalar kan slå kullerbyttor i de logiska hålen i din text.

Återuppståndelse för det ottmanska riket, där har man ju läst allt. Jösses vilka clowner det finns.

Anonym sa...

ÄR DU GLAD? …. DET ÄR DU SÄKERT! … VAD SKA DU HA TILL MIDDAG? MÄNNISKOBLODSSOPPA? … ÄT GOTT!

Anonym sa...

Ett utmärkt blogginlägg. Och Turkiet lyckades med sin provokation och fick en massa svennare med sig...

Anonym sa...

Bra sagt! Helt sant i bloggen, och till de andra efterblivna som inte mörker detta kan jag bara säga FU!

:)

Anonym sa...

Bullshit! Gaza är palestinskt på delningsplanen. Gaza har däremot aldrig varit iraeliskt.

Anonym sa...

Nu är du ensam igen, som vanligt.