måndag 7 september 2009

Telefonsamtal mellan israelisk säkerhetsman och palestinsk Al Qaeda terrorist

Några dagar innan de mycket blodiga striderna i Rafiach, refererade i en tidigare bloggpost, mellan Hamas och Al Qaeda anhängare från den lokala Al Qaeda affilerade organisationen Jund Ansar Allah (Warriors of God), hade en israelisk säkerhetsman från General Security Agency (GSA) ett mobiltelefon samtal med en medlem i ovannämnda jihadistiska organisation.

Delar av detta samtal refereras i dagens pappersupplaga av Maariv. Det är definitivt av intresse att läsa de publicerade delarna av samtalet som enligt tidningen varade ungefär åtta minuter.

Orginalsamtalet fördes på arabiska och översattes antingen av GSA eller Maariv till hebreiska. Översättningen från hebreiska till svenska står bloggredaktören själv för. Det är klart att en dubbel översättning inte är det mest önskvärda. Utöver detta så finns det ytterligare ett översättnings problem nämligen att i översättningar mellan semitiska språk och indoeuropeiska många gånger nyanser kommer bort eller tvärt om förstoras. Detta måste läsarna av fortsättningen ta i beaktande.

Al Qaeda mannen presenterade sig under namnet Abu Abdalla (i fortsättningen AA). Detta är med all sannolikhet inte hans egentliga namn utan det namn som han är känd under inom Al Qaeda. Bruket av täcknamn är som i alla terrorist organisationer regel även inom Al Qaeda.

Under samtalets gång hotar GSA agenten att det mycket väl kan inträffa att de två kan komma att träffas. "Hur skall det gå till" frågar AA. Svaret från GSA mannen blir " Du är nog väl medveten om vad vi kan göra" och fortsätter med att påpeka att hans organisation plockade upp och förde sheik Mustaffa Dirani från Libanon till Israel. "Lita på oss vi kommer att fånga in dig. Om en kort tid kommer jag att ta mig tid för att träffa dig. Du kommer att vara hedersgäst hos oss". Och får svaret " Ni har tappat förmågan till sånt. Jag litar på Allah, och dessutom måste jag varna dig, jag tar aldrig av mig mitt explosiva bälte (Explosivt självmordsbälte. (A.F.)) Jag bär det mot de otrogna (Israeler (AF)) och förädarna (Hamas (AF)). Också mot förrädarna mot Islam här i Gaza".

GSA agenten hintar att att AA kan bli mål för en utom-judiciell avrättning "Vore det inte synd att din son skulle växa upp utan sin far?" Men AA låter sig inte påverkas "Spelar ingen roll. Jag föredrar att jag får se Allah´s ansikte och slippa se era. Vill ni spränga mig i luften med flygplan? Det är OK. Använd er av en F-16. Bomba mitt hus. Jag offrar allt för Allah. Mina barn, min familj, mitt hus. Jag är villig att offra allt för Allah."

AA fortsätter "Jag är vaksam och är övertygad om rättfärdigheten i den väg jag vandrar. Inte du och inte en milion som du kan få mig att avvika från den. Inte ni (GSA (AF)) och inte Hamas. och inga andra heller. Med Guds vilja kommer Muhadjadin att segra".

Det är skrämmande till vilket mentalt tillstånd människor kan ledas av extrem fundamentalistisk religion.

Några dagar senare dödades Abu Abdallah när Hamas stormade den moske i Rafich där han och hans likasinnade hade förskansat sig efter att deras ledare Abu al-Nur al-Maqdessi utropat ett islamskt emirat i Gaza remsan.

Man kan bara för Abu Abdallah´s del hoppas att han fick stupa i strid och inte ställdes upp mot en vägg och skjöts av en av Hamas exekutionsplutoner.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
DN
DN2
DN3
SvD
SvD2
SvD3
Sydsvenskan
Dagen
Dagen2
Blt
VG
VG2
DB
4 kommentarer:

Anonym sa...

Arieh:
Du skriver bra och synnerligen balanserat med intressanta analyser. Trevligt med en svensk som kan förmedla riktiga nyheter till oss här i det Politiskt Korrekta landet. Media här i landet är PK-ister och förljuger ständigt Islams alla vansinnesdåd. Så fort du talar om invandring stämplas du "RASIST", oavsett vad du har för synpunkter.

Islams negativa sidor får inte belysas här, vi anses korkade och den svenska kulturen skall utplånas. Ingen pratar om Barcelona Processen om Eurabia och vår framtid. Resultat blir att nya info-källor uppstår och nya partier växer fort. SD kommer in i riksdagen år 2010.

Ha ett bra liv och fortsätt skriva!!

/Nisse

Anonym sa...

Jag saknar en del av analysen; nämligen den som ger en förklaring på varför det bara är vissa av världens alla muslimska länder som har problem med terrorister.

Min teori är att i länder där civilbefolkningen inte tvingas växa upp i misär och /eller under ockupation så är rekryteringsbasen för självmordsbombare m.m betydligt tunnare.

Det för oss in på nästa fråga; hur ser vi till att folk inte tvingas växa upp i krig, förtryck av elände? Mitt tips är att om vi ställer om vår fordonspark till icke-fosila bränslen och att vi på allvar slutar upp med att sälja vapen till stridande och/eller ickedemokratiska länder som USA och Saudiarabien.

Anonym sa...

Med europas mest generösa asyllagar och muslimernas höga födelsetal kommer det inte dröja mer än ett par decennier innan muslimerna kan vara majoritetsbefolkning i Sverige och vi kan se sharialagar även här. Titta på rosengård, vad säger att hela Malmö inte kommer se likadant ut om 5 – 10 år.

Anonym sa...

Stor jävla SKAM är vad det är!

Stöd Palestiniernas frihetskamp – köp inte ockupationen!
Apartheidmotståndaren/ Freds aktivisten Desmund Tutu år till hårt angrepp…

…mot de israeldyrkande organisationer som i Sverige representeras av samfundet Sverige-Israel, Svensk Israelinformation och Svenska Kommittén mot Antisemitism. Även sd tillhör dem som går till anrepp mot apartheidmotståndare med ordet”antisemit” som skällsord.
Desmond Tutu ,Antiapartheidaktivist och fredsaktivist konstaterar oxå att “de hotar alla som kritiserar ockupationen och skyndar sig att anklaga kritikerna för att vara antisemiter”.
Saxat ur Haaretz:

”The lesson that Israel must learn from the Holocaust is that it can never get security through fences, walls and guns,”
”But who pays the penance? The penance is being paid by the Arabs, by the Palestinians.
I once met a German ambassador who said Germany is guilty of two wrongs.
One was what they did to the Jews. And now the suffering of the Palestinians.”
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1110762.html

Stöd Palestiniernas frihetskamp – köp inte ockupationen!
”Fred och demokrati är oförenligt med ockupation och apartheid. Precis som Sydafrika under apartheid behöver Israel utsättas för sanktioner och bojkott.
Israels militära ockupation har pågått sedan 1967. Israel kränker kontinuerligt mänskliga rättigheter och bryter mot en mängd FN-resolutioner. Det står klart att Israel aldrig kommer att dra sig tillbaka från de ockuperade områdena självmant. Därför behöver press sättas på Israel till dess att ockupationen upphör.
Vi uppmanar alla enskilda att inte köpa produkter från Israel eller turista i landet.
Vi uppmanar alla företag och myndigheter att inte handla med Israel, eller israeliska företag. Och att idrottsrörelsen fryser allt utbyte med Israel.
Vi kräver att Sverige och dess regering verkar för att EU säger upp frihandelsavtalet med Israel.
Vi kräver att Sveriges regering omedelbart stoppar all vapenhandel med Israel.
Företag drar sig ur…

Flera företag har börjat lyssna: Veolia, Dexia, Assa Abloy m.m är några exempel på hur företag väljer att inte längre stödja ockupationen.”
Läs meer här:
http://www.bojkotta-israel.nu/