torsdag 15 januari 2009

Lite reflektioner om Hamas. Kommentar till demonstrationerna mot kriget i Gaza

Det hade varit bra om man kunnat beskylla Mona Sahlin och Jan Eliasson för blåögdhet när de deltog i en demonstration där det viftades med både Hamas och Hizbollas flaggor. Man kan säga en hel del om Jan Eliasson men blåögd och okunnig kan man inte beskylla honom att vara. När det gäller Mona Sahlin kan man möjligtvis ursäkta henne med att någon som har sina rötter i Socialdemokratiska kvinnoförbundet kan ha förvirrade uppfattningar i utrikespolitiska frågor. Men hon är trotts allt opositionsledare och då borde hon kanske frågat någon av sina politiska rådgivare om det var lämpligt att demonstrera under ovan nämnda flaggor.

För en person som författaren av denna artikel som var medlem av det socialdemokratiska partiet under många år intill dess att han flyttade till Israel 1972 förvånar det att ledande socialdemokratiska politiker kan deltaga i en demonstration som i grunden är en demonstration för en jihadistisk terrorgrupp, Hamas, som befinner inte enbart på USAs utan även EUs lista över terrorgrupper.

Jag kan inte förstå hur några av de ledande svenska socialdemokratiska politikerna med sitt deltagande bortser från att de tar ställning för en organisation som under år beskjutit israelisk civilbefolkning med granatkastare, raketer och även automat gevärs eld.


Visste demonstranterna om att Hamas, som kommit till makten i Gaza remsan genom val och statskupp, någon månad innan kriget bröt ut vid omröstning i parlamentet införde islamsk sharia lagstiftning i Gaza remsan? En lagstiftning som sätter kvinnor på undantag, stadgar stympning av en hand för stöld, korsfästning för konvertering till kristendom osv i samma stil.


Visste de att i Hamas stadgar det är inskrivet att Israel skall strykas från kartan samt att dess befolkning skall förintas?

Visste demonstranterna, Mona Sahlin och Jan Eliasson visste säkert, att det var Hamas som inte ville förnya eld upphöravtalet med Israel?

Har någon av demonstranterna reflekterat över att medan Hamas byggde ut ett underjordiskt millitärt tunnel- och bunkersystem i Gaza remsan, så byggde man inte skyddsrum för den palestinska civilbefolkningen?


Visste demonstranterna att Hamas lagrade vapen i civila bostadshus och moskeer - något som står i direkt strid med internationell rätt?

Visste de att Hamas ledningen hade byggt och inrett ett bunkersystem för sin ledning, och var? Under det största sjukhuset i Gaza! Ytterligare ett klart brott mot internationell rätt. Orsaken till att man byggde bunkrarna under sjukhuset var att man från Hamas sida med rätta utgick från att Israel skulle dra sig från att bomba sjukhuset - något som Israel enligt internationell rätt skulle haft rätt till.

Jag har all förståelse för att en person i Sverige kan tycka att vad som händer i Gaza remsan är förfärligt, Och det är det. Krig är hemskt. Men glöm inte att Israel under många år undvek att vidtaga dagens drastiska åtgärder. Men till slut tog tålamodet slut!

Att vilja överleva är inte oproportionellt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


DN1
DN2
DN3

SvD1
SvD2
SvD3

Sydsvenskan

Sydsvenskan2

Dagen

VG
VG2

DB
DB2

Bloggar I Gilboas svala skugga

12 kommentarer:

Anonym sa...

befriande med lite kontraster i mediepropaganda-kriget. hur var det förresten, "rensade" Hamas i den politiska oppositionen efter de vunnit valet? bara för att förstå mer hur Hamas behandlar den egna befolkningen...

Anonym sa...

Det skulle inte förvåna mig om Hamas besköt FN-högkvarteret själva för att skjuta skulden på Israel.

Anonym sa...

Är det inte så att Israel aldrig uppfyllde vapenvilan från första början genom att inte återlämna ockuperad mark, inte sluta med militära operationer i gaza, inte lätta på den näst intill totala blockaden?

Peter sa...

Anonym 14:03,
"att Israel aldrig uppfyllde vapenvilan från första början genom att inte återlämna ockuperad mark"

Så då är det ok att gömma vapen i civila byggnader,strunta i att bygga skyddsrum till den egna civilbefolkningen och ha militär bunker under sjukhus?

Olbap sa...

Vad skulle ni vänstersvenssons säga om EU fördrev alla svenskar från sverige, och svenskarna återkom senare, bara för att se sitt hemland övertaget av finnar? Det är exakt det som hänt i Israel. Det och att islam HATAR judar: läs Koranen (de senare surorna, de som ersätter de tidigare surorna) och läs även Haditherna. Det är skrämmande läsning. För en sann muslim är judar söner och döttrar till apor och hyndor, och en muslim kan aldrig leva med skymfen att förlora land som islam en gång erövrat. Men var lugna, Sveriges tur kommer, vi har 400.000+ muslimer, and counting.

Hur kommer det sig att den svenska Vänstern gråter krokodiltårar över muslimer, men struntar i Chavez förtryck av Venezolanerna, Castro i Kuba, Mugabe i Zimbabwe, och den islamistiska regimen i Sudan???

doublecorona sa...

Vad skulle ni vänstersvenssons säga om EU fördrev alla svenskar från sverige, och svenskarna återkom senare, bara för att se sitt hemland övertaget av finnar? Det är exakt det som hänt i Israel. Det och att islam HATAR judar: läs Koranen (de senare surorna, de som ersätter de tidigare surorna) och läs även Haditherna. Det är skrämmande läsning. För en sann muslim är judar söner och döttrar till apor och hyndor, och en muslim kan aldrig leva med skymfen att förlora land som islam en gång erövrat. Men var lugna, Sveriges tur kommer, vi har 400.000+ muslimer, and counting. Vänstersvenskar är s.k. nyttiga idioter, när muslimerna är majoritet kommer de snabbt att göra sig av med dem, de är en belastning med sina flator, bögar, ateister och manhaftiga kvinnor. Det är den nakna sanningen.

Hur kommer det sig att den svenska Vänstern gråter krokodiltårar över muslimer, men struntar i Chavez förtryck av Venezolanerna, Castro i Kuba, Mugabe i Zimbabwe, och den islamistiska regimen i Sudan???

Anonym sa...

Tack för ett intressant inlägg och lärorik läsning, en befriande motvikt till övrig media!

Anonym sa...

Peter, min fråga var menad för Arieh's påstående:
"...att det var Hamas som inte ville förnya eld upphöravtalet med Israel?"

En väldigt relevant fråga tycker jag eftersom: OM Israel aldrig uppfyllde vapenvilan från första början så ökar min förstålse för Hamas att inte vilja förnya den.

Så Peter, du får gärna svara på min fråga om du vill. Då självfallet inte med en motfråga om något helt annat.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Arieh Fürth sa...

Tog bort kommentaren innan denna pga dess lägnd. Sammanfatta dig istället för att klistra in en lång artikel på engelska. Dessutom tyckar jag inte om annonyma kommentarer Det är fegt

Guardian sa...

Att hävda att det handlar om att "överleva" är inget annat än fullständigt grundlöst trams!

Rörande Hamas "vägran" till att förlänga vapenvilan är det väl bättre att du länkat direkt till Israels utrikesdepartement - så kan man åtminstone få propagandan från förstahandskällor.

Philip I sa...

The world should listen to this wise Israeli