måndag 15 september 2008

Varnig för terrorister i Sinai

Huvudnyheten i Israeliska TV sändningar i kväll (150908) före bank krascher i USA och primär val i Kadima partiet var varningarna, utfärdade på uppdrag av samtliga israeliska säkerhetstjänster om Hizbollas avsikt att kidnappa israeliska turister i Sinai och därefter smuggla in dem i Gaza. Enligt säkerhetstjänsterna ingick detta i Hizbollas planerade hämndaktioner för det enligt organisationen av Israel utförda mordet på Imad Mughniyah

Säkerhetstjänsterna uppmanade samtliga israeler som turistade i Sinai att omedelbart återvända till Israel samt att de som hade haft för avsikt att åka dit under den närmaste tiden inställa sina besök. Den israeliska armén meddelade att förbud hade utfärdats för militär personal att från och med nu och tills vidare vistas i Sinai. Det föreföll vara oklart om förbudet även gällde reservister men även om det i deras fall eventuellt icke var bindande så var det ingen tvekan om att det inte var tillrådligt.

I meddelandet nämndes att det fanns klara uppgifter på att Hizbolla terrorister redan befann sig i Sinai.

Meddelandet innebär att massvis med israeler som planerat att under de judiska helgdagarna som börjar om två veckor åka till Sinai får leta efter alternativt resmål.

Även om detta inte är den första gången under årens lopp som det utfärdats en varning för terrorister i Sinai så är detta den definitivt allvarligaste varningen som någonsin utfärdats.

Inga kommentarer: